Humus cu rosii deshidratate si marar

De fiecare data cand imi doresc sa mananc ceva consistent, dar fara sa-mi ia prea mult timp gatitul, ma gandesc la humus, pe care l-am incercat in toate variantele posibile si totusi aseara am mai descoperit o varianta, cea mai gustoasa si mai simpla dupa parerea mea, asa ca a decis ca trebuie sa impartasesc cu voi aceasta minunata reteta.

In 5-10 minute e gata, nu costa mult, chiar e o reteta ieftina, este bogata din punct de vedere nutritiv, iar gustul…..mmmhhh, nici nu-l pot descrie in cuvinte.

Aveti nevoie de :

  • 1conserva naut prefiert (care sa nu contina altceva,ducat apa, sare si naut )
  • 2-4 rosii uscate
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingura de ulei de  masline
  • 1 lamaie
  • cateva oleaginoase
  • 1praf de sare de mare
  • piper rosu sau 1 ardei iute
  • cateva oleaginoase  (3-4 caju, 2-3 migdale si miezul de la 1 nuca)

 

Dupa ce a fost tocat mararul, nu foarte fin, rosiile uscate  au fost taiate cubulete, imprietenim toate ingredientele intr-un bol, adaugam zeama de lamaie si lasam robotul sa  le danseze. Se consuma pe crackersi integrali sau cu legume crude (castraveti, ardei, morcovi, tije de telina apio).

Sper sa va placa si voua ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *